Akademik Makale Yazarken Kulanılan Yararlı İfadeler

Akademik Makale Yazarken Kulanılan Yararlı İfadeler

Doğru Kelimeleri Doğru Yerde Yazın

Click here to view the entire Academic Cheat Sheet.

Click  to view the entire reference guide.

Eğer lisansüstü bir öğrenci, araştırmacı ve / veya profesörseniz, akademik belgeleri oluşturmanın sinir bozucu ve zaman alan bir taahhüt olabileceğini zaten biliyorsunuzdur. Gerekli tüm çalışma içeriğini eklemenin yanı sıra, aynı zamanda doğru sırada sunmanız ve gerekli bilgileri uygun kurumsal dil kullanarak iletmeniz gerekir. Hangi bölümde hangi dili yazacağınıza karar vermek, sözcük seçiminizi sürekli olarak sorduğunuzda kafa karıştırıcı olabilir: “Sonuçlar bölümünde bu tür bir açıklama yapılması gerekiyor mu?Araştırmamı karşılaştırmalı olarak mı, yoksa geçmişle mi birlikte sunayım? Tartışma bölümüne nasıl başlarım? “

Doğru sözcüğü doğru yoldan seçmenize yardımcı olmak için, Wordvice bir araştırma makalesinin tüm önemli bölümleri için hazır formüllü ifadelerle (Introduction, Literature Review, Methods, Results, Discussion, and Conclusion) kullanışlı bir yönerge yazı  oluşturdu.

Bu indirilebilir hızlı başvuru kılavuzu, akademik makalelerde kullanılan yaygın ifadeler, örnek bir dergi gönderme kapak mektubu ve dergi editöründen bir mektup alındığında değiştirilecek ve kullanılacak bir şablon mektubu içermektedir.

Her bölüm, ifadelerin amaçlarını ve gerekli bilgilerin bir özetini açıklayan açıklamalar içermektedir; böylece kağıdınıza uygulamanız gerektiğinde aradığınız dili kolayca bulabilirsiniz. Bu hızlı referansı kullanmak, araştırma yazarken ve dergi editörlerine yazışmalarınızda daha eksiksiz ve uygun ifadeler yazmanıza yardımcı olacaktır.

 

Başvuru Kılavuzu İçeriği

1. Ortak Araştırma Makalesi İfadeleri (Makale Kısmında Listelenmiştir)

  • Yüz binlerce basılı makale tarafından toplanan bu sıkça kullanılan önemli cümleler ve ifadeler, kâğıdınızın her bölümünün gerçekleştirmesi gereken şeylere uyarlanmıştır.
  • Abstrakt bölümünden  sonuca kadar, her bölüm mantıklı bir yapı ve bilgi akışı ile birbirine bağlıdır.
  • Kullanmak için doğru deyimlerinden ( makale veya tezinizde) emin olmadığınızda bu dizine bakın.

 

2. Akademik Arama Araçları EndeksiSearch Tools and Resources
  • Arama araçları endeksi, makale bileşimi ve ilgili dergiler hakkında bilgi içeren en iyi akademik araştırma araçlarının ve veritabanlarının kısaca derlemesidir.
    Site içeriği ve özellikleriyle ilgili özetimizi kullanarak ihtiyaçlarınıza en uygun siteleri ve araçları bulun.

 

3. Örgün İfadeler ile Dergiye Gönderim Kapak MektubuJournal Submissions Cover Letter Sample

Kapak yazısı, dergi gönderme sürecinin önemli bir parçasıdır, ancak pek çok araştırmacı dergi editörlerine etkin kapak mektuplarını nasıl hazırlayıp göndereceklerini bilmemektedir.

Bu örnek kapak mektubu, şablonlarla doğrudan kendi kapak mektubunuza uygulayabileceğiniz şekildedir. Makalenizin dergiye gönderim esnasında ön yazınızı hazırlarken örnekteki mektubu gözden geçirin.

 

4. Geri Cevap Mektubu Şablonu

Geri Cevap Mektubu, daha önce yazarın içeriğinde değişiklikler, ilaveler, eksiklikler veya biçimlendirme talep eden ret, erteleme veya talep mektubu biçiminde olabilen, dergi editörlerinden alınan yazışmalara yanıt olarak yazılmıştır. Geri Cevap Mektubu genellikle yazarın makalesinin belirli bir dergide yayınlanmasını sağlamak için son şans olur ve kullanılan dil, editörü makalenin yayına hazır olduğunu (veya hazır olacağını) ikna etmek için önemlidir. Bu nedenle, kesin bir mantıksal akış ve açıklama içermelidir.

Bazen bu mektubu yazarken yazarın ne içereceği konusunda kafası karışır. Baskıcı olmadan ikna edici bir dil kullanılmalıdır. Size sunduğumuz geri cevap mektubu örneği yazınızı hazırlarken size yardımcı olacaktır.

Rebuttal Letter Template

 

5. Dergi Gönderimde Kapak ve Geri Bildirim Mektubu için Faydalı İfadeler

Araştırma kağıtlarında olduğu gibi, dergi editörlerine yazınızı ifade etmek için düzinelerce seçenek vardır. Bu bölüm, yazarların hedeflerini ifade etmek ve editörleri yayınlamaya ikna etmek için kullandığı en yaygın ifadelerin birkaçını önermektedir. Ve “Ortak Araştırma Kağıt İfadeleri” bölümünde olduğu gibi, burada her cümlenin amaçlarını belirten bir başlık altında listelendiğini ve böylece yazarların bu ifadeleri ne zaman ve nerede uygulayacağını bilmesi gerektiğini göreceksiniz.

Araştırma yazarlığı ve dergi gönderme süreçlerini biraz daha kolay hale getirmek için bu referans kılavuzunu araç kitinizdeki başka bir kaynak olarak kullanın. Unutmayın ki, ek yardıma ihtiyaç duyarsanız, orada pek çok kaynak bulunmaktadır.

Wordvice , araştırmacıların kompozisyonlarından en iyi şekilde yararlanabilmeleri ve kağıtlarını yayınlamalarına yardımcı olmak için çalışan uluslararası bir düzenleme servisidir. Özel düzenleme hizmetlerimizi görmek için web sitemizi ziyaret edin veya akademik yazı ve dergi sunumu ile ilgili harika makaleler ve videolar için Kaynaklar sayfamıza göz gezdirin.

 

İlgili Kaynaklar